Waarom met Onderweg op pad?

Persoonlijk

“Doe wat je het liefste doet”, zong Hetty Blok indertijd in Ja zuster, nee zuster. “Dan is het altijd goed!” Maar voor mij was niet meteen duidelijk welk werk ik nu eigenlijk het liefste wilde doen. Door regelmatig, soms gedwongen, soms uit eigen keuze, te … » lees verder veranderen van functie en werkomgeving heb ik gaandeweg ontdekt waar ik warm voor loop. Het heeft mij een rijke en veelkeurige loopbaan opgeleverd. Ik heb op vele kruispunten gestaan, teleurstellingen leren incasseren, ervaringen verzameld die mij steeds dichter bij mij zelf hebben gebracht. Een van de belangrijkste wegwijzers op mijn reis was een loopbaanonderzoek op basis van de ZelfKonfrontatie Methode®. Ik ontdekte dat ik zelf met deze methode wilde gaan werken om als coach mijn eigen ervaringen effectief in te zetten voor anderen op hún levensweg en loopbaanpad. Iedereen is immers op zijn of haar manier Onderweg: zo werd de naam van mijn coachingspraktijk geboren.

Professioneel

Uit onderzoek is gebleken dat de goede resultaten van een coachingstraject vooral worden bepaald door de persoon van de coach, en pas in tweede instantie door de methode of instrumenten. Toch vind ik dat je van een coach een hoge kwaliteit … » lees verder van werken mag verwachten. Een brede professionele achtergrond helpt mij daarbij. Een onderzoek naar persoonlijke waarden in werk en loopbaan leidt vaak naar onderliggende levensovertuigingen. Als theoloog heb ik daar een goed oog voor. Jarenlange bedrijfservaring in HR functies geeft daarnaast een snel inzicht in wat er in jouw organisatie speelt. Mijn kennis van loopbanen, arbeidsmarkt, opleiden en ontwikkelen kan op jouw specifieke vragen en situatie worden toegepast. Als docent in het hoger onderwijs volg ik de ontwikkelingen op het vakgebied van Arbeid en Gezondheid op de voet. En als ervaren trainer en coach kan ik de kennis van gezondheid, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid vertalen in wat er voor joú nodig is om (weer) lekker in je werk te kunnen zitten. Tenslotte is het goed om te weten dat ik in mijn professie word ondersteund door een registratie als ZKM consultant®, de onderschrijving van de NIP code, en lidmaatschappen van de beroepsverenigingen NVP (Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling) en VvZB (Vereniging van ZKM Beoefenaars).

Praktijkgericht

Het gaat om jouw praktijk, om jouw leven en werk van alledag. Dat is de focus van Onderweg coaching. Ik bied je aandacht en respect voor jouw proces, en ga in de begeleiding met humor en verbeeldingskracht te werk. Ik kan vaak ‘zien’ wat voor jou … » lees verder belangrijk is, maar de keuze is altijd aan jou. Zo ontstaat vaak op heel lichte wijze de benodigde diepgang. Als we een oplossing vinden die snel resultaat geeft, dan doen we dat. Ook trajecten die meer persoonlijk onderzoek en dus wat meer tijd vragen zullen steeds aan ‘wat werkt in de praktijk’ worden getoetst. We maken altijd goede afspraken over wat de te verwachten resultaten zullen zijn.

OnderwegNini ValetonT 06-12095889E info@onderwegadvies.nlKvK 34262854Disclaimer